Anders Karlsen, även känd som Satan, var en av Sveriges mest fruktade brottslingar under 1990- och 2000-talet. Genom att leva enligt principerna ”Sluta aldrig hämnas” och ”håll tyst om dina brott” gjorde han en snabb karriär som en ökänd knarklangare och indrivare i den undre världen. Karlsen blev till och med mentor åt gänget Familjen, vilket spred skräck i Dalarna.
Efter att ha insett att hans principer bara ledde till farliga situationer, bestämde sig Karlsen för att byta bana. Idag är han utbildad socialpedagog och arbetar som behandlingsansvarig på ett behandlingshem. I sin självbiografi delar han nu med sig av sitt liv från barndomen hos morföräldrarna till tiden som en av Sveriges mest fruktade brottslingar och kampen för att bryta sig loss från droger, våld och brott.
Uppläsare: Anders Karlsen
Gripande självbiografi om den destruktiva verkligheten för många kvinnor i våldsamma relationer med utgångspunkt i författaren Jessicas MacDowalls egen kamp för att hitta en utväg från en relation. Hon beskriver öppet hur hon kämpade för att hitta en utväg ur sin situation, särskilt för barnens skull, i ett samhälle där bevisbördan ofta ligger på offret snarare än förövaren.
En våldsam kärlek är ett viktigt vittnesmål om en alltför vanlig företeelse i dagens samhälle. För de som söker stöd eller vägledning, ger den en inblick i destruktiva relationer och våld och hjälper till att bryta tystnaden som ofta omger de här frågorna.
Uppläsare: Siham Shurafa
Journalisten Annika Taesler var bara tjugofyra år gammal när hon bröt nacken och blev totalförlamad efter att ha kastats av en häst. I sin bok Krymplingskortet beskriver hon hur en funktionsnedsättning påverkar alla delar av livet, inte bara den medicinska aspekten, och hur det kan påverka ens identitet. Boken tar upp ämnen som sex, näthat, Hollywoodfilmer, LSS, politiska beslut, rädsla och kroppshets, vilket ger en mångfacetterad bild av livet som person med funktionsnedsättning.
Taesler blottlägger på ett gripande och tankeväckande sätt också hur personer med kroppar som går utanför normen fortfarande ses som mindre värda och ibland inte ens som människor, vilket är en viktig och aktuell fråga idag. Boken ger en röst till personer med funktionsnedsättningar och hjälper till att bryta ner stereotyper och fördomar . Ljudboken är dessutom inläst av författaren själv.
Uppläsare: Annika Teaesler