Jenny Warsén driver Skandinaviens största matblogg och är en mycket omtyckt kokboksförfattare. Hennes nya Mera middagstips! är helt perfekt för barnfamiljen som har ont om tid men stor matlust, och kallas en problemlösarkokbok. Förutom härliga recept innehåller boken färdiga veckomatsedlar så du slipper ett moment av beslut och planering. Och som vanligt med Jennys mat blir det riktigt riktigt gott.
Den hyllade krögaren och kocken Mathias Dahlgren lär dig i denna bok om hemkunskap för vuxna. Boken innehåller tre huvudkapitel – 20 minuter, 40 minuter och 120 minuter eller mer. Detta som ett sätt för att visa att matlagning kan bli enklare, roligare och godare. Lär dig hur du kombinerar, smaksätter och förbereder mat för en mindre stressad vardag.
Att baka hemmagjort bröd är både tidseffektivt och gott. I denna bok ger Martin Johansson sina bästa knep och råd för att lyckas med en deg som blir god. Alla kan följa recepten då de är enkla och tydliga. Varje recept innehåller även instruktioner för hur du bakar för hand eller i en degblandare. Vem tackar nej till hemmagjorda scones och baugetter?
Spara tid och minska disken. Att laga middag på en plåt är både enkelt och gott. Tareq Taylors sunda måltidstänk genomsyrar denna kokbok med mindre kött och mer grönt. Det krävs bara några minuters förberedelser av ingredienserna och sen kan du låta ugnen göra resten av jobbet.
Kokboksförfattaren Siri Barje har gjort en vegansk kokbok där du endast behöver fem ingredienser. Förutsatt att du har tio basvaror hemma, exempelvis olja och salt, kan du laga god vegansk mat på få råvaror. Boken bjuder på recept till frukost, lunch, middag och efterrätt där många rätter är versioner av klassiker.
Det finns en perfekt pastarätt för varje tillfälle menar Sofia Wood och här får vi ta del av enkla vardagsrätter och lyxiga nyårsmåltider. Boken bygger på åtta specifika tillstånd där längtan, kärlek och trötthet är tre av dem. Detta är helt enkelt en kokbok för alla tillfällen och sinnestillstånd.
De allra flesta känner till denna pärla till bakbok. Den gavs ut första gången 1945 och har sedan dess fungerat som hjälpreda i många hem runt om i Sverige. Boken innehåller allt du behöver och behöver veta om att baka kakor och bakverk.
Den 672 sidor långa kokboken delar Sveriges största kockar och matskribenter med sig av sin kunskap om mat och inspirerar till matlagning. Det är inget som inte finns i denna matbibel. Recept från världens alla hörn, lättlagade rätter, vegetariskt, årstidsmat, festbufféer och andra tips på maträtter.