Det är inte bara träning och sömn som är avgörande för hälsan. Nu finns det forskning på att sociala relationer spelar en stor roll. Katarina Blom är psykolog och i Tillsammans-effekten får vi lära oss om vår sociala hjärna och vad relationer gör med vår hälsa och vårt välmående.
Boken bakom succépodden och boken Hälsorevolutionen men denna gång en handbok för 12-veckors hälsoprogram. Vi får lära oss hur vi tränar, äter och får inre stillhet och lugn. Under dessa tolv veckor får vi all kunskap vi behöver inom antiinflammatorisk livsstil.
Att höra att ångest och depressioner är naturliga tillstånd och kvarlevor från urminnes tider ger någon slags tröst. För vi är faktiskt inte gjorda för att jämt vara glada. Anders Hansen som blivit något av en rockstjärna inom populärvetenskapen är tillbaka med en ny bok. I Depphjärnan reder han ut varför vi mår så dåligt när vi har det så bra. Han skriver hur vårt mående fungerar och om hur vi kan ta bättre hand om vår hjärna och vår kropp.
Anders Rosengren är läkare och ställde sig frågan ”Vad är det vi vill uppnå med alla hälsoråd”?. Frågan resulterade i ett nytt koncept för att på bästa möjliga sätt få ett hälsosamt liv. De stora livsfrågorna tillsammans med små tips gör det enklare att hantera vardagen. För hur påverkar egentligen stress och motion varandra och hur kopplas dygnsrytm till åldrande? Det är några saker vi får lära oss här.
De flesta tampas nog med sin hälsa och stress på något sätt. Den här boken är riktar sig till de som är femtio och uppåt och som vill ha tips och råd för hur man kan öka sitt välbefinnande. Vad händer efter menopaus och vilka misstag är vanliga att göra i träningen under klimakteriet?
En bok om hälsa och livsstil men också om att våga vara modig. Hitta ditt eget mod och få råd kring rädslor, utmaningar och kriser. Rickard Sjöberg hjälper här läsaren att bli modigare, starkare och smartare när det behövs som mest.