Ekotipsets bästa husmorsknep är den ultimata boken för dig som vill ha en enklare, roligare, miljövänligare och ekonomisk vardag. Den är fullpackad med instruktioner hur du gör dina egna hushållsprodukter, recept till superbilliga (och goda!) vegorätter, tips på hur du minskar matsvinnet, drar ner på matkostnaderna och mycket mer.
Microsoftgrundaren och filantropen Bill Gates har länge undersökt orsakerna till och effekterna av klimatförändringarna. Med hjälp av experter inom fysik, kemi, biologi, teknik, statsvetenskap och ekonomi beskriver han en omfattande plan för hur världen kan uppnå nollutsläpp av växthusgaser i tid för att undvika en klimatkatastrof. Han berättar varför vi måste arbeta mot nollutsläpp av växthusgaser, vilka utmaningarna är och vilken teknik som behövs för att nå målen. Bill Gates lägger dessutom fram en konkret plan förslag på vad såväl regeringar som arbetsgivare och individer kan göra för att undvika klimatkatastrofen.
Weeping Willows-sångaren Magnus Carlson tar med läsaren på en inspirerande hållbarhetsresa mot ett klimatsmartare liv. Magnus har förändrat sitt sätt att leva och visar att det faktiskt inte är så svårt. I En annan framtid får du konkreta tips för att leva ett mer klimatsmart liv hemma och på jobbet och kan läsa mer om klimatpsykologi och vad experterna säger om framtiden. Här finns inga pekpinnar eller skuldbeläggande, däremot många tips och klimatförebilder att inspireras av!
Matbloggaren Gustav Johansson är tillbaka med en ny kokbok för alla som vill hitta veganska alternativ. Denna gång bjuds det på veganska versioner av våra favoriträtter från hela världen. Här har Gustav samlat sina bästa recept på allt från köttbullar, pasta pesto, fooled pork och fish ’n’ chips till tikka masala, thailändsk curry och bouillabaise. Du får också massor av smarta tips på hur du kommer igång med att laga vegomat, och vad du kan använda för alternativa råvaror.
”Jag lovar er, det är mycket värre än ni tror”. Med denna ödesmättade mening inledde David Wallace-Wells sin artikel Den obeboeliga planeten som snabbt blev den mest lästa i New York Magazines historia. Boken bygger ut artikelns premisser och är kanske den mest aktuella — och skrämmande — läsning du kan ta dig an i höst. David Wallace-Wells försöker ge en sannare bild av klimatförändringarnas förödande konsekvenser, i polemik mot det önsketänkande som velat tona ner efterverkningarna.
”Klimatfrågan är alltför komplex och omfattande för att det ska gå att använda klyschan ‘om man bara ska läsa en bok om detta så är det denna’, men i fallet med The uninhabitable earth är det omöjligt att låta bli.”
Dagens Nyheter
Vi slänger mer än en tredjedel av all mat som produceras i världen. I ett försök att minska matsvinnet föddes ReTaste, en pop-up-restaurang där kockarna Paul Svensson och Christofer Ekman tog hand om råvaror som annars skulle slängas och istället tillagade dem på bästa sätt. Kokboken Rädda maten! innehåller 80 klimatsmarta recept och tips på hur du minskar matsvinnet i ditt hem.
En informativ liten bok, med 101 handfasta tips på hur du minskar på platsen i ditt hem och i din vardag och hittar hållbara alternativ. En perfekt bok för dig som är nyfiken på att leva mer hållbart och miljövänligt.
En viktig berättelse om is, liv och människor. Ingen annanstans på jorden är klimatförändringarna så påtagliga som i Norra ishavet. Här smälter isbjörnarnas hem bokstavligen bort. Bortom isbjörnens rike är ger en unik inblick i isbjörnens liv och dess hem. Fotografen Melissa Schäfer och producenten Fredrik Granath varvar makalösa fotografier med personliga betraktelser och vederhäftiga texter knutna till den allra senaste polarforskningen.
Recept som förändrar världen av Malin Landqvist, Johan Rockström, Victoria Bignet
En kokbok som hjälper dig att rädda världen i ditt eget kök. Inget annat påverkar vår miljö och jordens klimat så mycket som framställningen av mat och vår matkonsumtion. Frågan är stor — och forskare över hela världen brottas med utmaningarna. Men det finns mycket som du själv kan förändra hemma i köket. Denna kompakta version av kokboken Eat good ger dig 50 klimatsmarta, goda recept. Professor Johan Rockström står för det vetenskapliga underlaget och kocken Malin Landqvist står för recepten. Här finns också en omfattande Q&A som svarar på de vanligaste frågorna kring produktion och konsumtion av mat.