Det här är en bok innehållande vegetariska och veganska recept. Den gamla småländska gården Mundekulla är en plats där människor samlas för personlig utveckling, kurser, konferenser och fest. Här arbetar även Stephanie Verstift som kock i resturangen på retreatet. Den enklaste maten är oftast den godaste och här serveras allt från huvudrätter, sallader och soppor.
Med över 500 recept är detta Paul Svenssons stora grönsaksbok. Från A-Ö presenteras olika grönsaker samtidigt som du lär dig hur du tar vara på varje smak ur varje grönsak. I boken får vi både ta del av klassiska och gröna rätter med hållbarhet i fokus.
En vegetarisk kokbok fylld med 100 recept på snabba rätter som funkar vid alla tillfällen. Alla rätter tar 30 minuter att tillaga och är samtidigt goda, näringsrika och passar in i vardagspusslet. Om du har mer tid vissa dagar finns det recept på hur du tillagar från grunden eller om det blir över mat finns det tips på hur du kan göra nya rätter.
Jamie Oliver, den bästsäljande kokboksförfattaren och kocken, presenterar rätter som är växtbaserade. Inspirationen till rätterna kommer från flera delar av världen och är enkla, smakrika och gör dig glad. Boken vänder sig både till den som vill äta grönt av hälsoskäl eller för den som vill dra ner på sin köttkonsumtion eller för miljöns skull.
Matkreatören känd som Plant based by Thess eller Therese Elqquist skriver om textur, näring, färg och smak. I Växtbaserat bjuds det på vardagsmiddagar och matrester som bygger på växtmodellen istället för den traditionella tallriksmodellen. Hon visar hur vi bygger upp goda rätter där viktiga näringsämnen och goda smaker finns med. Boken innehåller även tips på hur du kan göra ett basskafferi och vilka köksredskap som underlättar i din matlagning.
300 recept finns med i Bonniers vegetariska kokbok som Allt om mat-redaktionen valt ut. Boken innehåller en blandning av klassisk svensk husmanskost och rätter från andra delar av världen. Det här är en perfekt present till den som flyttat hemifrån likaså till vegetarianen eller den som vill dra ner på sin köttkonsumtion.
INTERVJUER, TÄVLINGAR OCH ERBJUDANDEN FRÅN ADLIBRIS OCH BOOKBEAT, MEN FRAMFÖR ALLT – MASSOR AV BOKTIPS!
Prenumerera på Selmas boktips
Läs mer
Lotta Lundgren jagar receptet på Olof Palmes glass i ”Laga mig”
Lotta Lundgren är tillbaka med en ny kokbok och ambitionen är densamma som vanligt: världsherravälde. I Laga mig, som nyligen utsågs till Årets kokbok av Gourmand Awards, samsas recept på grön risotto och pekinganka med vinskola och berättelser om det oerhört hemliga receptet Olof Palmes glass.